,,Duitsland is meer dan alleen Bratwurst en Sauerkraut”, zegt Michaela Klare, directeur van het Duits verkeersbureau in Nederland. ,,Net zoals Nederland niet alleen pannenkoeken en stamppotten is.” Er bestaat volgens haar zoiets als ‘La Deutscha Vita’, de Duitse variant van het Italiaanse levensgevoel. Duitsland is bezig aan een culinaire opmars,  ,,We weten allemaal wat voor grote rol lekker eten speelt voor de cultuur van het land en in Duitsland is het niveau hoog. 

Met 300 sterrenrestaurants is Duitsland het vierde land ter wereld met de meeste door Michelin bekroonde restaurants, na Frankrijk, Japan en de Verenigde Staten. Daarmee laten de chefs van ons buurland ook Italië achter zich. Het aantal restaurants met drie sterren: elf.  Voor miljoenen Nederlanders is Duitsland bekend terrein. Het land prijkt al jaren bovenaan de lijst met populaire vakantielanden.

Hoog tijd om de Duitse keuken beter te leren kennen! En daar hoef je  nu niet eens meer helemaal voor naar Duitsland!  Nee, ‘La Deutscha Vita’ komt graag naar je toe om je te laten kennis maken met de heerlijkste Duitse Specialitäten. Kijk in onze agenda en maak eens kennis met het lekkerste wat Duitsland te bieden heeft.

(bron: AD  21-9-18)