rij voor foodtruck
Jarenlang schoten de foodtruckfestivals als paddenstoelen uit de grond, en ook reguliere muziekfestivals gaven de laatste jaren steeds meer ruimte aan deze rijdende keukens. De foodtruck hype lijkt echter achter ons te liggen.
 
Corona heeft het afgelopen jaar natuurlijk niet echt meegeholpen, maar het is duidelijk dat, ook zonder Corona, het aantal uitbaters van foodtrucks behoorlijk is afgenomen. Dit toont de website ‘Festival Atlas’. Die terugval is, naast Corona, ook terug te voeren op een aantal andere factoren. Onderzoeker Harry van Vliet, die vanuit het HvA-lectoraat Crossmedia de Festival Atlas samenstelt, noemt het een ‘stabilisatie van het oververhitte landschap’ dat rond foodtrucks was ontstaan. 
 
Het veranderde landschap heeft vooral voor een kwalitatieve opschudding gezorgd. Zij die voor het snelle geld gingen zijn veelal weggevallen. De partijen met visie, passie, innovatieve ideeën en een origineel concept hebben nu de betere kaart in handen. Foodtruckevenementen worden meer en meer een ’totale beleving’.  Organisatoren van succesvolle formules zoals ‘Bruisend’ en “Trots’ programmeren artiesten, bands theater of ander entertainment om het publiek te vermaken en zoeken daarbij bewust naar Foodtruckers die daarop aansluiten. Het is dus nóg belangrijker geworden om, naast een kwalitatief top-product, óók een origineel concept te hebben. Daarom kijken wij reikhalzend uit naar het nieuwe festival seizoen. ‘La Deutscha Vita’ is er helemaal klaar voor! Houd de agenda van 2021 in de gaten. Tot ziens