Het is toch altijd weer verrassend hoe we regen en storm trotseren om op oudjaarsdag oliebollen te kunnen scoren. Rijen dik staan we met z’n allen voor de oliebollenkramen en wachten geduldig op onze beurt. Maar waar komt dit merkwaardige, typisch Nederlandse gebruik nou eigenlijk vandaan? In de late middeleeuwen ontstond de traditie onder arme mensen om na de jaarwisseling langs de deuren te gaan, mensen een gelukkig nieuwjaar te wensen en, in ruil daarvoor, wat eten te krijgen. Vaak was dat een oliekoek, een plat soort vettige koek. Pas in de negentiende eeuw kreeg de oliekoek de status van dé lekkernij tijdens oud & nieuw en veranderde ook de vorm tot de ronde bol die we nu kennen.

En als je dan tóch in de rij staat voor de oliebollenkraam bij Almeerplant, kom dan óók even genieten van een heerlijke warme Curryworst, een Krakauer mit Sauerkraut of een Emmentalerworst bij ‘La Deutscha Vita’, We pakken het voor je in zodat je er op je gemak van kan genieten in je eigen omgeving of, als je niet kunt wachten, in je eigen auto.

TOT SNEL!

Dus zeggen wij: ‘Voor een oliebol in de rij?… Haal er dan ook een Curryworst bij en maak jezelf blij!